ЗБОГ НЕИСТИНА СЛИЈЕДИ ТУЖБА “ЕУРО БЛИЦУ”, ИСТРАЖНИ ОРГАНИ НЕKА СВЕ ИСПИТАЈУ

PALE, 15. marta – Opštinski odbor Demokratskog saveza (DEMOS) Pale demantovao je danas navode dnevnog lista “Euro Blic” da su političari i funkcioneri ove stranke radili za vođu kriminalne organizacije Veljka Belivuka, te najavili tužbu protiv ovog lista.

Predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a Sarajevsko-romanijske regije Aco Stanišić rekao je da su pojedini mediji objavili potpuno netačne informacije u kojima njega i predsjednika paljanskog odbora ove stranke Dejana Kojića dovode u vezu sa Veljkom Belivukom i pozvao istražne organe da ispitaju sve što je napisano.

“Svi stojimo na raspolaganju za razgovore o ovim pitanjima i svim mogućim istragama, jer mi nemamo šta da krijemo. Spremni smo otići na poligraf i podvrgnuti se svim ispitivanjima”, istakao je Stanišić.

Što se tiče ozbiljnosti teksta koji je objavljen u “Euro Blicu”, kaže Stanišić, dovoljno govori činjenica da nijedan novinar nije bio spreman da stavi svoje ime ispod istog, ali i to da je njegov sadržaj utemeljen na nazovi “saznanjima i sagovornicima bez ikakvih činjenica”.

Stanišić je rekao na konferenciji za novinare na Palama da mu je žao da je dnevni list poput “Euro Blica”, sa dugom tradicijom i ozbiljnim imenima u redakciji, dopustio sebi da bude alatka u političkim spletkama novopečenih opozicionih centara i njihovih partnera u biznisu, te da je žalosno što je naručilac ovoga teksta koristio istragu koja je u toku u Srbiji.

Takođe, dodao je Stanišić, naručilac teksta koristio se pri tome neistinama dovodeći u vezu neke od pripadnika ozloglašenih klanova sa članovima DEMOS-a.

Stanišić je oštro demantovao tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti sa kriminalnim klanovima ili pripadnicima kriminalnih organizacija u Srbiji ili Srpskoj, te naveo da se protiv bilo kojeg člana ove stranke ne vodi bilo kakav istražni postupak, što se može provjeriti i u Tužilaštvu Srbije i u MUP-u Srpske.

On je konstatovao da je ovim učinjena nemjerljiva šteta i njemu i njegovim kolegama iz stranke, kao i njihovim porodicama. Stanišić je poručio naručiocima teksta da ih neće ništa zaustaviti niti zaplašiti, makar im servisirali “scenario Riste Jugovića” koji se, nažalost, desio u martu prije 19 godina, a i dalje je nerasvijetljen i misteriozan.

“Naš pravni tim je već pripremio tužbu protiv odgovornih lica u pomenutom listu, a adekvatne pravne radnje preduzećemo i prema naručiocima ovog teksta, kada dođemo do saznanja o njihovim tačnim imenima”, istakao je Stanišić i dodao da se iz ove borbe sigurno neće povući, te pozvao kolege iz Gradskog odbora SNSD-a da im se pridruže u toj borbi.

Predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Pale Dejan Kojić oštro je demantovao, kako kaže, gnusne laži koje su se pojavili u pojedinim sredstvima informisanja, a koje su, prema njihovim informacijama, naručene od “nekih ljudi”.

On je takođe rekao da je spreman da ide na poligrafsko ispitivanje i naveo da smatra da je povod za kreiranje ovakvih tekstova nedavna jednoglasna odluka odbornika Skupštine opštine Pale da ne prihvataju nove izmjene Regulacionog plana posebno područja Jahorine koje se odnose na izgradnju novih stambenih objekata.

“Kada smo odbili tu inicijativu bili smo svjesni da ćemo biti pod pritiscima i da će na nas biti vršeni napadi i medijski i svake druge vrste. Ipak, nijednog trenutka nisam mogao zamisliti da bi neko, zbog ovakvog našeg stava, nacrtao metu na čelu meni, mojoj porodici i saradnicima. Nikada nisam podlegao ovakvim pritiscima, pa neću ni sada. Od svoga stava nećemo odstupiti ni milimetar, već ćemo se sa još više energije boriti protiv ovakvih osoba i njihovih interesa. Branićemo interese naše lokalne zajednice i sugrađana”, naglasio je Kojić.

On je istakao da je očigledno da su jednoglasnom odlukom odbornika opštine Pale udarili u “osinje gnijezdo”, ali da neće odustati.

“Sve što radimo, radimo u interesu lokalne zajednice i naših sugrađana. DEMOS nikada neće raditi protiv razvoja turizma ili lokalne zajednice, a pravila će određivati opština i odbornici Skupštine opštine Pale”, poručio je Kojić.

On je rekao da iza ovih naručenih tekstova, prema njegovim još nedovoljno provjerenim informacijama, stoje pojedini ljudi iz Olimpijskog centra “Jahorina”, kao i iz jedne opozicione političke partije koji imaju ogroman zajednički interes na Jahorini.

“U narednom periodu, pratićemo svaki korak Olimpijskog centra, svaku javnu nabavku i redovno ćemo obavještavati građane, a za svaku zloupotrebu podnositi krivične prijave. Takođe, medijima koji šire laži o nama poručujemo da ćemo ih tužiti za svaku iznesenu neistinu, a mi smo spremni da se podvrgnemo poligrafskom ispitivanju o bilo čemu, jer nemamo šta da krijemo”, poručio je Kojić.Komentariši