Стевановић: Законским измјенама сузбити мешетарење фирми које користе субвенције и подстицаје из буџета

BANjA LUKA– Narodni poslanik DEMOS-a Spomenka Stevanović tražiće da se izmeni zakonska regulativa kako bi se suzbilo “mešetarenje firmi koje koriste subvencije i podsticaje iz budžeta”.

“Podsticaji su dobri, ali treba ih davati onima koji rade korektno i zakonito. Ne mogu sad da navodim nazive, ali znam nekoliko firmi koje godinama dobijaju razne subvencije iz budžeta, a ovamo otpuste radnike, pa ih ponovo prime i tako stalno funkcionišu. Ili, isplaćuju dio plate na ruke. To se ne smije dešavati. Treba zabraniti da konkurišu za podsticaje oni za koje se utvrdi bilo kakav oblik mešetarenja”, rekla je Stevanovićeva.

Ističe da će na narednoj sjednici Narodne skupštine RS tražiti spisak isplaćenih podsticaja i subvencija unazad dve godine, te pravilnike po kojima je to rađeno.

“Osim toga, tražiću izmjenu regulative, jer se sada za podsticaje traži da je dovoljno da su izmirena poreska dugovanja. Tražiću da se zabrani da konkurišu oni koji su prevarili državu”, navela je Stevanovićeva.

Ona je kao poslanik postavila pitanje u vezi sa subvencijama.

Kako će biti tretirana preduzeća koja su, recimo, prošle godine ostvarila određene pomoći i subvencije, a Poreska uprava utvrdi da su ta ista preduzeća radila na crno, isplaćivala plate na ruke, glasilo je njeno pitanje.Komentariši