Stevanović: Srpski kadar u Sarajevu mora da poštuje rezoluciju o neutralnosti

Zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović osudila je plan Ministarstva inostranih poslova /MIP/ u Savjetu ministara u tehničkom mandatu u kojem se navodi da će ta institucija, koju predvodi PDP-ov Igor Crnadak, biti uključena u aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/ iako je Republika Srpska zvanično protiv toga.

– Srpski kadar u Savjetu ministara morao bi da poštuje rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti, ali znamo da je ministar u tom savjetu i lider SDS-a Mirko Šarović govorio da za njega odluke Narodne skupštine nisu obavezujuće – rekla je Srni Stevanovićeva.

Ona je poručila da svi treba da se zapitaju ko Srpsku predstavlja u zajedničkim institucijama u Sarajevu.

– Taj kadar treba da predstavlja građane Srpske, a ne da sprovodi politiku političkog Sarajeva. Mislim da će zbog takvog ponašanja biti kažnjeni i na sljedećim izborima – ocijenila je Stevanovićeva.

Ona je dodala da se Ministarstvo inostranih poslova na ovom planu ponaša u skladu sa programom rada i politikom aktuelnog Savjeta ministara koji je u tehničkom mandatu.

Glas Srpske danas piše da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak ne mari za vojnu neutralnost, te da u prilog tome govori činjenica da je Ministarstvo inostranih poslova u tehničkom mandatu sačinilo plan rada za 2020. godinu u kojem se navodi da će biti uključeno u aktivaciju MAP-a iako je Republika Srpska zvanično protiv toga.


Komentariši