Sramotna i netačna izjava plaćenog bošnjačkog lobiste Švarc Šilinga

BANJA LUKA, 28. septembra – Demokratski savez – DEMOS najoštrije odbacuje izjavu bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc Šilinga da je Dejtonski sporazum potrebno revidirati, “jer je kaznio žrtvu, a nagradio agresora”, ističući da je ta izjava sramotna, netačna i uvredljiva za srpski narod.

Navodi Švarc Šilinga da su SAD u Dejtonu ‘priznale etičko čišćenje koje su počinili Srbi’ i dodijelili im 49 odsto teritorije BiH čime je na kraju ‘agresor nagrađen, a napadnuti su kažnjeni’, nije samo istorijski falsifikat, nego i uvredljiva laž gospodina koji je odavno na platnom spisku političkog Sarajeva. Poznato je da Švarc Šilin dobija značajne privilegijama i novac na sarajevskom privatnom fakultetu čiji je vlasnik ratni član Predsjedništva RBiH Ejup Ganić.

Ovo nije prvi put da se Švarc Šiling “obračunava” sa srpskim narodom u BiH, da se stavlja na bošnjačku stranu i da se pri tome služi lažima i propagandom, u kojoj se, konstitutivni srpski narod, koji vijekovima živi na ovim prostorima, neosnovano naziva agresorima.

“U tekstu koji je objavljen povodom 25 godina Dejtonskog sporazuma na Radiju Dojče vele, Švarc Šiling nije samo iznio lažne i uvredljive tvrdnje, nego je još jednom pokazao da je vjerni lobista bošnjačke politike i da ne odustaje od bošnjačke težnje za urušavanjem Republike Srpske iako je prošao četvrt vijeka od građanskog rata”, stoji u saopštnjeu.

Cilj DEMOS-a i rukovodstva Republike Srpske jeste bolji život svih njenih građana i integracija u Evropsku uniju.

“Oštro se suprotstavljamo plaćenim bošnjačkim lobisti, poput Švarc Šilinga, koji svojim lažima i vrijeđanjem srpskog naroda i Republike Srpske čine sve da unište svaku nadu u miran suživot u BiH. Sramotna kolumna bivšeg visokog predstavnika u kojoj je, po ko zna koji put, iznio niz laži i uvreda na račun jednog konsitutitvnog naroda u BiH, bez kojeg nema ni BiH, kao što je nema ni bez druga dva naroda, samo je dokaz da je Švarc Šiling ostrašćeni lobista bošnjačke politike koja pokušava da u miru realizuje ono što nisu uspjeli u ratu”, konstatuje se u saopštenju.Komentariši