СПОМЕНКА СТЕВАНОВИЋ: ЗАКОН ЗА ЕФИКАСНУ БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

BANjALUKA, 23. JUNA – Šef Kluba poslanika Demosa Spomenka Stevanović rekla je da Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu treba usvojiti, jer je to jedan od uslova za uspostavu pravne države, te efikasnu borbu sa korupcijom i sivom ekonomijom.

“Vidimo da neki rade za određenu platu ili uopšte ne rade, a imaju enormno bogatstvo za koje se ne zna kako je stečeno”, rekla je Stevanovićeva tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o Nacrtu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je predložio Klub poslanika SNSD-a.

Ona je napomenula da ovaj nacrt zakona predstavlja leks specijalis u odnosu na Zakon o poreskom postupku Srpske i Zakon o porezu na dohodak.

“Glasaćemo za ovaj zakon koji treba važiti za sve građane, ali u fokusu treba da budu funkcioneri, tranzicioni biznismeni, lica bliska kriminalu… Očekujem jasan, sprovodiv i dobar zakon za efikasniju borbu protiv korupcije i sive ekonomije, što bi doprinijelo punjenju budžeta, a time i razvoju”, rekla je Stevanovićeva.Komentariši