СИНИША МИЈАТОВИЋ: Очекујемо још бољи резултат него на локалним изборима

Nakon odličnog izbornog rezultata koji je DEMOS ostvario na lokalnim izborima, fokus našeg političkog djelovanja usmjeren je na opšte izbore iduće godine na kojima očekujemo osvajanje dva mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz regije Birač – izjavio je predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a za Birač Siniša Mijatović.

On podsjeća da je DEMOS na lokalnim izborima osvojio 8.500 glasova u Izbornoj jedinici 7, zbog čega su opravdane procjene da bi stranka u ovoj regiji mogla da obezbijedi najmanje dva direktna poslanička mandata.

-Povjerenje u DEMOS svakim danom jača, posebno ako imamo u vidu da naši izabrani predstavnici u lokalnim zajednicama već uveliko rade na realizaciji programa i ciljeva koje su iznosili u kampanji. Mi nismo davali nerealna obećanja, već ona koja su sprovodiva i koja se tiču svakodnevnog života najvećeg broja građana.Takvo djelovanje nastavljamo i ubuduće i vjerujemo da će to birači prepoznati na narednim izborima i dati povjerenje našim kandidatima koji će sigurno sav svoj politički angažman usmjeriti ka rješavanju pitanja koja su od neposrednog interesa i potreba građana i njihovog svakodnevnog života, ali i ka izgradnji stabilne, demokratske i prosperitetne Republike Srpske – ističe Mijatović.

Na proteklim lokalnim izborima DEMOS je ostvario odličan izborni rezultat koji ga je pozicionirao kao drugu stranku po jačini unutar koalicije na republičkom nivou. Koliko ta činjenica daje vjetar u leđa DEMOS-u da na opštim izborima ostvari još bolji rezultat?

Ono što često ističem jeste činjenica da je DEMOS jedina stranka koja je za nepune dvije godine svog postojanja uspjela da osvoji više od 40.000 glasova i da i danas bilježi konstantan rast povjerenja građana. Sve to je zahvaljujući, prije svega, činjenici da smo stalno prisutni na terenu, da osluškujemo potrebe građana i radimo na njihovoj realizaciji. Tome svakako treba dodati i ozbiljnu kadrovsku politiku koju vodimo, jer na našim listama su uvijek ljudi koji su ostvareni u svojim profesijama i koji su prepoznatljivi u svojim sredinama. Takvu praksu nastavljamo i ubuduće i vjerujem da zajedničkim i predanim radom cjelokupnog članstva možemo obezbijediti da DEMOS poslije opštih izbora naredne godine bude među četiri najznačajanije političke stranke i Republici Srpskoj i da ostane druga politička stranka u sadašnjoj koaliciji.

DEMOS je na lokalnim izborima ostvario najbolji rezultat upravo u Zvorniku, odnosno u regiji Birač. Može li se taj uspjeh ponoviti i na opštim izborima?

Mi snažno vjerujemo u to jer, prije svega, vjerujemo u svoje ljude i njihovu predanost da rade na dobrobit građana naše regije, ali i čitave Republike Srpske. Kada pogledate samo Zvornik, on je u proteklih deset godina postao jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj, a svoj doprinos u tome dali su i naši kadrovi u lokalnim institucijama koji učestvuju u kreiranju i donošenju najboljih rješenja za razvoj našeg grada. Nesumnjivo, nastavićemo i ubuduće da radimo na projektima koji će omogućiti privredni razvoj Zvornika i zapošljavanje, prvenstveno mladih, koji su naša pokretačka snaga. U tom smislu vjerujemo i da će povjerenje naših sugrađana u nas i naš rad nesumnjivo rasti.

Kao potpredsjednik Skupštine grada Zvornik kako ocjenjujete dosadašnji rad novog saziva lokalnog parlamenta?

Novi saziv Skupštine grada Zvornik do sada je održao četiri sjednice, a u pripremi je peta na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o izvršenju budžeta u prva tri mjeseca ove godine, realizaciji kapitalnih investicija, strategiji razvoja grada, rješavanja problema gradskog udruženja penzionera… Dakle, sve su to teme koje se tiču poboljšanja kvaliteta života naših građana i u tom smislu sam zadovoljan dinamikom kojom zasjedamo i donosimo odluke koje nesumnjivo doprinose razvoju naše lokalne sredine. Skupština grada Zvornik sigurno je jedan od uspješnijih lokalnih parlamenata u Republici Srpskoj i po broju održanih sjednica i odluka koje se donose.

Kako ocjenjujete saradnju sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem?

Gradonačelnik Zoran Stevanović je na proteklim lokalnim izborima ubjedljivo pobijedio što je dokaz da je i koalicija DEMOS-a i SNSD-a veoma jaka. Upravo, zahvaljujući našoj dosadašnjoj uspješnoj saradnji i odličnim koalicionim odnosima nastavljamo da zajedničkim snagama gradimo Zvornik i stvaramo uslove za ljepši i kvalitetniji život naših sugrađana.Komentariši