РАДМИЛА KОЦИЋ ЋУЋИЋ НА ЧЕЛУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЖЕНА ДЕМОС-а

BANjA LUKA, 27. novembra – Radmila Kocić Ćućić izabrana je danas u Banjaluci za predsjednicu Organizacije žena DEMOS-a.

Izabran je Glavni odbor te organizacije, kao i ostali statutom predviđeni organi.

“Republika Srpska je trajno utemeljena na izvornim dejtonskim rješenjima i svi oni koji je ne prihvataju, pokušavaju umanjiti njene nadležnosti i degradirati njene institucije nikada neće imati saveznika u DEMOS-u”, izjavila je Radmila Kocić Ćućić.

Ona je naglasila da je Republika Srpska za DEMOS svetinja, dodavši da je ta stranka sav svoj politički kapacitet stavila u službu očuvanja Republike Srpske.

“DEMOS će, kao odgovorna, narodna, demokratska, parlamentarna stranka svoje programske ciljeve i aktivnosti još više usmjeriti na rješavanje osnovnih životih pitanja građana i na efikasan, racionalan i odgovoran rad organa i institucija”, rekla je Kocić Ćućić.

Prema njenim riječima, Organizacije žena DEMOS-a zalaže se za poboljšanje položaja žena i sprečavanje njihove diskriminacije.

“Žene moraju dobiti značajnije mjesto i ulogu u politici, privredi, društvenim djelatnostima. Očuvanje i razvoj porodice naš je primarni zadatak. Porodicu moramo vratiti u centar interesovanja našeg društva. Zato nam je cilj uspostavljanje i provođenje optimalne demografske, socijalne i natalitetne politike”, istakla je ona.

Naglasila je da će Organizacija žena DEMOS-a u narednom period još snažnije učestvovati u kreiranju i provođenju ciljeva i zadataka te stranke.

“Kao novoizabrana predsjednica Organizacije žena DEMOS-a, svojim radom, energijom i znanjem doprinijeću uspostavljanju i jačanju stranačke infrastrukture”, istakla je Kocić Ćućić.

Skupštini organizacije žena DEMOS-a prisustvovala je i Spomenka Stevanović, zamjenik predsjednika stranke.Komentariši