Predsjednik Narodne skupštine: Iskazan visok stepen jedinstva

BANJA LUKA, 29. jul – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je na posebnoj sjednici parlamenta Srpske, podrškom zaštiti vitalnog nacionalnog interesa Republike Srpske, iskazan visok stepen jedinstva prije svega u skupštinskoj većini, ali i u opoziciji.

“Mislim da ovaj nivo zaštite vitalnog nacionalnog interesa kojeg ima Republika Srpska, treba da njeguje i održava. To je način i put opstanaka Republike Srpske i srpskog naroda, te sigurnosti na ovom prostoru”, rekao je Čubrilović novinarima nakon posebne sjednice.

On je naveo da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik preglasan u Predsjedništvu BiH oko najvažnijih pitanja za Republiku Srpsku, kao što su pitanje obrazovanja, pisma i bezbjednosti.

“Priželjkujemo da imamo što više sjednica Narodne skupštine Republike Srpske po pitanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa, te da imamo što više dogovora na nivou BiH kako ne bi smo morali da potežemo za ovom mjerom zaštite”, istakao je Čubrilović.

On kaže da nakon današnje posebne sjednice Narodna skupština Republike Srpske ulazi u godišnju pauzu u avgustu.Komentariši