Председник НСРС на састанку са амбасадором Русије: Коначно завршити формирање власти на нивоу БиХ

ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим о унапређењу сарадње и актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Чубриловић је истакао да Република Српска и даље инсистира да се примене резултати прошлогодишњих општих избора и да се, коначно, заврши формирање власти на нивоу заједничких органа у Босни и Херцеговини.

– Не постоји ниједан разуман разлог да се не формира нови Савет министара БиХ који би требало да одражава вољу грађана, а то значи да власт треба да формирају странке које су победиле у Републици Српској и у Федерацији БиХ. Једно од основних начела демократије је да представници конститутивних народа који су добили највише гласова, формирају и врше власт јер је то смисао одржавања избора – истакао је Чубриловић.

Председник скупштине Српске Чубриловић и амбасадор Иванцов констатовали су да постоји веома добра међурегионална сарадња између Републике Српске и руских области, посебно издвајајући сарадњу са Губернијом Санкт Петербургом.

Новости ОнлајнKomentariši