Коалициони односи ДЕМОС-а и СНСД-а стабилни и усмјерени ка зацртаним циљевима

BANjALUKA, 26. marta – Koalicioni odnosi SNSD-a i DEMOS-a su stabilni na republičkom i lokalnom nivou i usmjereni ka sprovođenju zacrtanih ciljeva, zaključeno je danas na sastanku delegacija dvije političke partije u Banjaluci.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je nakon sastanka da će koalicioni partneri, predvođeni SNSD-om, za opšte izbore u BiH koji bi trebalo da budu održani 2022. godine, osmisliti najbolje programe.

On je, takođe istakao da SNSD i DEMOS nemaju različite političe stavove.

 

“Cilj nam je da svi u Srpskoj budu što zadovoljniji. Želimo da što lakše realizujemo zacrtane programske ciljeve, a DEMOS ne traži ono što mu u koalicionom odnosu ne pripada”, rekao je Čubrilović.

On je napomenuo da se u pojedinim segmentima mora konkretno djelovati, a posebno u javnim preduzećima.

“Moramo otvoriti Republiku Srpsku kao što je bilo od 2006. do 2012. godine kada smo postali mnogo vidljiviji na politčkoj sceni, ali i u ekonomiji”, rekao je Čubrilović.

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je da dvije političke partije imaju najviše usaglašene ciljeve.

“Moramo intenzivno raditi na poboljšanju određenih stvari, kao što je situacija u `Šumama Republike Srpske`”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

 

Prema njegovim riječima, neophodno je da saradnja dvije političke partije bude dodatno poboljšana, kao i situacija u društvu.

“Razgovarali smo o situaciji u javnim preduzećima, a postoji problem adekvatne kadrovske politike i liderstva. Bilo je riječi i o ekonomskim odnosima i zajedničkoj borbi protiv pandemije virusa korona koja je načinila značajnu štetu”, rekao je Dodik.

On je naglasio da se priprema struktura za saradnju dvije političke partije za opšte izbore u BiH.

“Vjerujemo da zajedničkim nastupom ne bi trebalo da imamo problema na opštim izborima”, kaže Dodik.Komentariši