Čubrilović: U Srpskoj treba da se gradi veći stepen jedinstva

BANJA LUKA, 28. septembra – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da napadi iz Sarajeva na premijera Radovana Viškovića neće uspjeti.

Čubrilović smatra da se stiče utisak da se vrši hajka na jedan narod u jednoj državi, te je istakao da je u BiH sve i svašta moguće, što se vidjelo kroz mnoge primjere.

“Ne mogu se stalno izmišljati optužbe na račun jednog naroda. Osnovni cilj je da se nadležnosti Republike Srpske uruše kao i njene institucije, ali da žrtve koje je dala to ne dozvoljavaju, kao i oni koji to rade u ime tih žrtava. Najgore je kada probudite inat u jednom narodu”, rekao je Čubrilović.

Prema metodologiji iz političkog Sarajeva, kaže Čubrilović, svaki Srbin je potencijalni ratni zločinac, što nije dobro za BiH kako je Dejton definisao.

Prema njegovi riječima, posljednji primjer koji se odnosi na Viškovića najbolje govori o tome, ali da to nije dobra poruka za suživot.

“Mislim da to nije put kojim treba da ide BiH, treba mnogo više povjerenja”, ocijenio je Čubrilović.

On smatra da u Srpskoj treba da se gradi veći stepen jedinstva, budući da je srpski narod mnogo žrtvovao za Republiku Srpsku.

On je naveo i da se u BiH sve vodi paralelno, odnosno ako postoji jedan problem u Federaciji, pokušavaju ga napraviti i u Srpskoj, ali im, kako je naglasio, to ovaj put neće uspjeti.Komentariši